Thursday, July 17, 2014

Afiq + Eczema + Susu Kambing Bee Pollen



Sape kenal afiq dari kecik.. mesti tau yang dia adelah sorang penghidap eczema.
Beribu duit abeh berubat sana sini. Sebab eczema dia bukan jenis ruam.. tapi timbul2 berair macam ciken pox. Ingatkn sakit tangan kaki mulut tu.. tapi masuk 2bulan x baik2 pergi pakar baru detect die eczema yg agak teruk jugak tapi bukan sampai tahap kronik lagi. Dia just x boleh berpeluh.. xleh makan ayam ngan telor. Pernah pengasuh tersalah bg makan telor ya Allah kesiannya malam2 tak boleh tido kegatalan seluruh badan. Gatal dari dalam darah. So dia xtau nak garu kat mane.. semua tempat diharuknye dengan menangis2. Tak sanggup tengok aku bg mkn ubat selsema dia kasi mgantuk n tido. Iskkkk....


Bila tengok memang x sanggup. 
Tambah2 lagi bila gelembung2 tu dah pecah. Ya Allah.. menggerutu.... nasib baik ank sdri. Kalo x aku pon x sanggup nk pegang. 
Bawak pergi pakar kulit.. tukar2 sabun mandi.. krim.. lotion... guna spirulina.. semua aku buat..
Last2 cuba skbp ni... afiq boleh minum.. x rasa hanyir.. aku pon minum.. hurm sedap.. dia ade bee pollen. Korang boleh gugel sendiri kebaikan susu kambing.. dan kebaikan bee pollen.

SKBP = Susu Kambing Bee Pollen

Ni punca aku amalkn skbp sampai sekarang. Bagi afiq minum tiap2 hari.. sebarang lendir ke ape sume die digest.. 
Miraclenya... parut2 menggerutu pon hilang... imun afiq pon dah makin bagus. Dia susah nak demam. syukur pada Allah sebab izinkan ia serasi dengan Afiq.


Baca info2 anak eczema ni 'kebanyakan'nya berpunca dr amalan pemakanan ibu masa pregnant. 
1. Kurangkan.. malah kalau boleh jauhi soya... ia buat kulit lebih sensitif dan nipis. 
2. Makan banyak2 sayur2an... 
3.bnyak minum air masak.. 
4.banyak makanan berzat. 
5. Elakkan fast food. 
6. Amik suplement yang 'perlu' sahaja untuk pregnancy.

Perghh memang menyesal ler... paling liat dulu nk mkn sayur.. air masak pon payah.. nk yg manis n sejuk2 aje... fast food adelah peberet.. terpengaruh pulak dakyah Yahudi.. minum soya anak kulit putih n gebu.. nauzubillah...

Untuk pengetahuan korang.. susu kambing jugak sangat bagus diamalkan masa pregnancy tau... inshaAllah.. mengelakkan baby kuning..
Kulit baby?? Bak kata org pantai timur.. 'putih sepo'.. hahaha
Yang penting baby sihat.. inshaAllah.. imunnya lebih tinggi dah sukar dijangkiti penyakit juga.


Jangan percaya bulat2 aku cerita nih...
Ce tanya doktor jugak... ni fakta ye.. bukan auta! 


Dah kena kat afiq sorang.. tak sanggup kena kat ank yang lain jugakk...
Tak pregnant pon aku minum aje... susu kambing baik untuk bakar kalori, sumber kalsium dan imunisasi kita juga tau... time puasa ni lagi best.. makan ngan kurma time sahur.. alhamdulillah.. kenyang.. 

Ni amalan aku ngan afiq lepas dia kena eczema 2 tahun lepas. Harga pon berpatutan.. yang penting no more ubat n klinik pakar kulit.. lg best parut2 dia pon licin sekali.Alhamdulillah...

nak tengok Afiq dulu???

ya Allah.. tak sanggup nak tengok lagi.
masa ni doc kat klinik kesihatan ingat sakit HFMD (Hand Foot Mouth Disease)
tapi lepas 2 bulan tak baik2.. bawak pi pakar kulit.



  
ni lepas 6bulan amalkan SKBP setiap hari.
kulit dah makin bersih.
dah boleh main peluh2.. cuma makan berpantang lagi dan parut pun ada lagi.
keluar jugak gelembung tu sikit2 kat celah jari, ketiak, celah kangkang dengan kaki

alhamdulillah sekarang dah sihat sepenuhnya..
makan dah takde pantang. boleh berpeluh2 macam budak normal.
barula boleh melasak sesuka hati.

sape nak cuba??
pm ye..
016-6603741
stok terhad neh.. sebab aku skali minum tiap2 ahri. hahahahahaa




Monday, July 14, 2014

Pengumuman Hari Raya!!!

kepada customer Nuqmans seluruh Malaysia.
tarikh last order untuk kami post supaya barang sampai SEBELUM hari raya puasa adalah pada...

POS LAJU = 20 Julai 2014 bersamaan hari Ahad ni.

kami akan post pada 21hb pagi.

bagi pos tak laju.. Atau Parcel. = 16hb Julai 2014 bersamaan hari rabu ni.

Kami akan pos pada 17hb pagi.

nak order selepas dari tarikh di atas pon boleh..
kami tetap pos seperti biasa pada setiap hari bekerja..
tapi jaminan sampai sebelum raya tu TAK ADA.

pengumuman ini dibuat selaras dengan pengumuman oleh pihak POSLAJU Malaysia seperti gambar di atas.

maka....
sangat2 digalakkan tuan2 & puan2 tak payah tunggu tarikh last tu.. yang menjalankan service pos juga adalah manusia. sebarang kesulitan kita tak boleh nak kawal.

kang jangan ade wasap masuk pagi raya LESU sebab kehabisan stok HKCC ya.
malam raya dah tentu tido lewat macam2 nak buat.

ape pun..
salam ukhuwah dari kami di HKCC Team..

**stok sampul salam ukhuwah dan fridge magnet masih lagi diedarkan untuk setiap pembelian.
grab cepat selagi stok masih ada.

~ HKCC Spread LOVE together

smsm/whatsapp Nuqmans di 016-6603741 ya

Wednesday, June 11, 2014

Set Combo Zuriat


set Combo Zuriat??

Ikhtiarlah dengan HKCCproduct.
InshaAllah......

Rezeki Allah tiada sempadannya..
Bila Dia mengizinkan...

Dengan produk mampu milik seperti HKCCproduct juga boleh menjadi asbabnya..

Wallahualam...



HKCC untuk Wanita

1. Biji kopi terpilih
2. Krimer Bukan Tenusu
3. Gula
4. Collagen
5. Vitamin C
6. Ekstrak Guarana
7. Ekstrak Kayu Manis
8 .Ekstrak Kacip Fatimah
9. Ekstrak Manjakani
10. Ekstrak Serapat
11. Ekstrak Mas Cotek

InshaAllah membantu dalam: 
- Mengurangkan garis - garis halus di kulit wajah dan mencantikkan kulit
- Mengimbangi berat badan
- Menstabilkan hormon  dan meningkatkan tenaga
- Melancarkan perjalanan haid wanita

CCFM - Collagen cappucino for MEN

Bahan utama:
1) Kopi Arabika
2) Krimer tanpa tenusu
3) Ekstrak collagen
4) Ekstrak Goji
5) Ekstrak Guarana
6) Ekstrak Bunga Cengkih
7) Ekstrak Habbatus Sauda
8) Vitamin C
9) Madu & Urena Lobata


In shaa Allah dapat membantu :
- Meningkatkan stamina dan daya tahan tubuh badan
- Membekal tenaga dan stamina
- Melancarkan pengaliran darah
- Mengurangkan glukos dalam darah dan kolestrol
- Membantu merangsang pengaliran darah
- Memperbaiki sistem penghadaman
- Awet muda
- Sebagai antibiotik bagi mnguatkan sistem imunisasi

Hamil Bersama HKCC di atas izin Nya!


************************************************
SET COMBO ZURIAT (10HARI PERCUBAAN)
RM89.80 + rm10 postage = rm99.80 terdapat 20peket kopi lelaki + 20peket kopi perempuan. 
Sebulan 3set = rm268 FREE POSTAGE 

Macam Mana Nak order???
==============
1. PM inbox kami> http://www.facebook.com/messages/Nuqmans

Sila kemukakan sebarang persoalan ke:
1. PM kami di inbox ATAU
2. SMS/WHATSAPP/viber saya di 016-6603741 atau www.nuqmans.com.my

Nota penting:
'Hkcc product bukan ubat KURUS atau ubat MENGANDUNG. Ia hanya minuman seharian biasa utk kesihatan yang mempunyai herba terpilih.Ia bergantung pd penerimaan badan. Ia berfungsi utk seimbangkan hormon bdn insyaallah ia mungkin dpt membantu memberi pelbagai manfaat selain kesuburan dan berat badan ideal. Insyaallah'..

Minum utk SIHAT, SUSUT itu BONUS!!

~HKCC spread LOVE together.