Saturday, November 3, 2012

Aku Purple serta Ungu

*ini post auto pablish* harap maklomm*

Hamboihh..
tajuk kalah cerpen.
tapi post stok karat sensorang punye. 
hihihhhh
 Sape suke kaler purple atau ungu?
ce angkat ...... 
err... kening udah ler. hahahha

I memang suke kaler purple neh. start zaman budak2.. zaman sekolah..zaman anak dara sampaila ke mak budak neh still gile purple
sampai kan tema kawen dulu pon nak kaler purple jugak.
baju dalam lemari pon lebih separuh kaler purple jugak.
semua kategori purple I suke.

Warna-warna ungu

WarnaNama 

Lavender

Thistle

Plum

Violet

Orchid

Fuchsia

Magenta

MediumOrchid

MediumPurple

BlueViolet

DarkViolet

DarkOrchid

DarkMagenta

Purple

Indigo

SlateBlue

DarkSlateBlue

janji lekat purple dah kembang setaman.
kenkadang benda tak la suke mane.. tak la penting mane.. tak minat pon ade
tapi I grab n buy sebab kalernye purple.
oh penyakit purple I kadang2 tak mendatangkan logik di mata manusia normal. hahahaha
pegi kedai kain, carik kain nak wat baju kaler coklat. tau2 jinjing ke kaunter kaler coklat tu macam hangat2 taik ayam aje. yang penuhnye purple.
sah2 purplenisma btol la. *rosak bahase dan kaler*

Ape yang best dengan purple neh?
jom review sket..
Warna ini adalah campuran warna merah dan biru yang melambangkan sifat unik hasil campuran kedua-dua sifat warna tersebut. Perpaduan antara keintiman dan kemesraan, erotik, dan berperasaan mendalam dan peka. Sifatnya sedikit kurang teliti tetapi penuh harapan dan positif.

Katanya warna ungu bererti : menunjukkan pengaruh, pandangan ketiga, kekuatan spiritual, pengetahuan yang tersembunyi, aspirasi yang tinggi, kebangsawanan, upacara, misteri, pencerahan, telepati, empati, arogan, intuisi, kepercayaan yang dalam, ambisi, magic atau keajaiban, harga diri.

Ungu / Purple merupakan warna campuran antar merah dan biru. Selain memiliki sifat stabil dan tenang seperti warna biru, juga melambangkan kegembiraan, keberanian, kekuatan, kemauan keras dan penuh semangat seperti warna merah.

Makna warna ungu menurut ahli metafisika :

Kalau warna ungu menjadi warna favorite kamu maka kamu adalah type yang benar-benar luar biasa. Dalam menghadapi masa depan kamu tidak pernah ragu-ragu, apa yang dikerjakan kamu adalah yang terbaik. Kamu pandai benar dalam mengikuti perkembangan zaman. Dalam bercinta, hanya merekalah yang kuat mental yang bisa mendekati dan menjadi kekasih kamu.

 sumber
Wah, sungguh mengagumkan orang yang pencinta warna ungu!

Kalau menurut ahli terapi alternatif :

Ungu merupakan warna dari cakra mahkota dan berhubungan dengan energi dari fungsi tertinggi pikiran. Warna ini sering digunakan untuk meningkatkan kepercayaan diri dan mengurangi rasa ketidakberdayaan. Sering digunakan untuk mengobati kelainan mental dan syaraf, juga dapat menekan nafsu makan, dan dapat digunakan untuk migrain.


 sumber text

Wahhh... Hebat!!
eh..
tu ayat Adeeb bile tengok otomen lawan resakse. jemmm!
meh nak share..
salah satu produk yang I tertarik dari segi kaler purple nye adelah

Haida Kamaruzaman Cappuccino Collagen

seumur hidup I tak penah minum kopi, teh, neskepe serta air panas yang lain.
milo ngan horlick je buleh. tu pon kena letak ais. kalo tak, memang tak abeh.
tapi sebab tertarik dengan kotak santek yang kaler purple dan terpengaruh dengan promosi oleh  Makbed I gatal la nak try.
tak semena2 buat first time dalam hidup bleh minum Cappucino. hahaha
panas2 lagikk

tak sia2 kaler die purple.
sebab hasilnye pon memang sehebat warna purple jugak.
proud to be 1 of HKCC  user n dealer..
hasilnya sangat mantap dan mengujakan. 
hihihihhhh *kembang setaman =))

kalo nak tau pasal HKCC dengan lebih lanjut bleh view SINI

atau do contact me
by phone: 016-6603741
017-2636049
(call @ sms @ whats app @ viber)
or  BBM pin: 2A42738C

or email: nuqmans@gmail.com
ummialiah_bahudin@yahoo.com


semoga segalanya lebih baik dari semalam..

No comments: