Monday, March 24, 2014

Telor Masen Kak Bos

uolls suke makan telo masin tak?
I tak suke makan telo masin.
kalau makan telo masin I makan yang kuning aje. putih die tak makan.
sebab I tak tahan masin.

tapi baru2 ni bos HKCC bagi sample 4 bijik kat I.
pos okeh!
uolls pnah makan telo masin yang di pos???
macam tak tercapai dek akal aje.. takut la pecah ke hape kan..
see...smart aje die packing.

Alhamdulillah.. ade rezeki nak makan Telo Masin Kak Bos.
kali ni I boleh makan lak telo masin ni. huihh apesal die tak masin sangat ye?? 
bila tanya2.. rupa2 nya die fresh lagi.. salut hitam tu adalah sekam padi bergaram yang memasinkan telur tersebut.

makin diperam makin masin.
ooo patutla I makan telo masin ade yang tak berapa masin ade yang masin hazabedah..
maknenye.. yang masin hazabedah tu adalah yang dah lama terperam la.. dah lebih dari sebulan kot...
Asalnya telur masin ni keluaran Mertua Enterprise. Syarikat milik bumiputera. kilangnya di Malim Nawar, Perak.

tapi Bos HKCC si Haida Kamaruzaman ni dapat offer nak re-branding ke HKCC product.
tapi die takmo. Beliau nak komersilkan jugak sebab meyakini produk ini adalah produk halal dan bersih skang dalam proses untuk dapatkan Halal Jakim.
untuk pasarkan produk.. biarpun tak re-branding biasanya kami akan bagi nama glemer kat produk tu.
contohnye HKCC tu asalnya Collagen Cappuccino. tapi jadi Haida Kamaruzaman Collagen Cappuccino (HKCC).
telo masin ni pulak stokis2 kopi la letak nama Telur Masin Kak Bos.
terus lak lekat nama TMkb tu..

so... pahni nak makan telo masin ingat TMkb ye...
beli telur masin secara online memang agak mahal.

1 tray tu 4 biji aje.
kos dalam RM5 kot.
tapi kos pos RM6.
total dah jadi RM10.
nak makan telo masin sampai RM10??? maheinyeeeeeee

tapi... dengan kos RM10 tu InshaAllah.. yang masuk perut uolls tu dijamin bersih dan halal. 
 Packaging telor masin ada 2. untuk yang pos memang kena dalam tray macam kat atas tu supaya telo selamat sampai dalam keadaan cantik. 1 tray ada 4 biji.

untuk yang area berdekatan dengan pengedar boleh minta Loose pack punye.

macam kat Putrajaya ni 1 kotak ni ada 50 biji RM40 sahaja.
untuk kat kedai2 makan ngan cafetaria sangat sesuai beli stok banyak2. sebab TMkb dihantar fresh kat stokis dan mesti dijual dan edarkan dalam masa sebulan supaya telur tu tak jadi terlalu masin.
lagi lama peram lagi masin lagi tak sodappppp
untuk elakkan tak sodap tu weolls pastikan customer dapat yang fresh stock punye.

 untuk loose pack di Putrajaya 5 biji RM4.50
12 biji RM10.00
packing dalam plastik bubble aje.


 


sape2 nak boleh call 016-6603741 untuk order dan self pickup di Presint 5. (Area PICC)
yang nak order 1 katen/50 biji COD area Putrajaya 
untuk area2 berdekatan kalau nak suruh anta ada caj duit minyak Rm10.

kalau nak free delivery amek 3 katen ke atas.


Apa kata mereka??

 

Orang Putrajaya boleh like page Telur Masin Putrajaya - TMkb 
yang luar putrajaya kalau nak tau stokis berhampiran pon boleh PM admin tanya.
yang bukak kedai.. cafe.. restoran boleh mintak quote untuk dapatkan pengedar tetap..
ikat kontrak bulanan boleh dapat price murah lagi.

untuk info...

apa yang ditekankan Halal untuk pembuatan Telur Masin?

Itik dan telur
Sumber makanan Itik. 
Kawasan reban itik. persekitaran bebas dari najis dan benda kotor.
Syarikat sedang ke arah Persijilan SALT untuk pengurusan Ladang Baik

**beberapa ladang itik didapati pengusaha membela anjing untuk jaga ternakan. Itik pula makan menyudu.. dan makannanya juga bercampur aduk. Apa yang itik makan juga diambil kira untuk hasilkan telur yang bersih dan bermutu.
Bahan2 menghasilkan telur masin
* Sekam Padi yang dibakar
* Tanah Merah yang Bersih dari anasir-anasir tak elok
* Garam
- Telur Masin diperam mengikut kandungan garam. kebiasaannya 2 minggu.
Telur Masin kini ke arah persijilan Halal Jakim

**salutan telur menggunakan tanah merah yang WAJIB dipastikan diambil dari tempat yang bersih yang terhindar dari najis binatang.


~kesemua di atas dipastikan Halal dan bersih untuk menepati piawaian HALAL JAKIM~


#Mertua Enterprise telah mendapat beberapa pengiktirafan daripada organisasi seperti KKLW, MOA, FAMA dan Veterinar. 

#Pengeluaran telur Masin perusahaan ini sebulan lebih kurang 100ribu biji dihasilkan.

wajib kita mengambil tahu info tersebut sebab Telur Masin tu terus masuk dalam perut kite.
hihihihh

Iklan
sapa2 berminat nak jadi stokis Telur Masin di kawasan masing-masing boleh sms / whatsapp Haida di 019-576 1194
atau pm HQ page di  Telur Masin Kak Bosss
kita jihad sama2 mengedarkan makanan Halal dan bersih untuk masyarakat.
InshaAllah..


No comments: